Förstår inte riktigt de som inte går på valpkurser med sina hundar. Själv har jag tre stycken hundar och gick på valpkurser i Kalmar med dem allihop, trots att jag egentligen vet hur jag ska göra. Det handlar inte om att veta hur man ska uppfostra valparna utan det handlar även om att träna hunden genom att låta den visas i nya miljöer och umgås och leka med andra hundar. Det är någonting som är bra för alla valpar och hundar.

De som jag vände mig till var Helens Hundträning, då jag föredrar när det är lite mindre grupper så att det är lättare att få kontakt och hjälp av kursledaren om det skulle behövas. Så jag var i alla fall med på Helens Hundträning med båda mina två yngsta hundar, Marvin och Kajsa, och de är väldigt harmoniska och lugna nu. Eller det kanske är en överdrift att säga att Kajsa är lugn, men hon vet i alla fall precis vad hon får och inte får göra, även om hon ibland har lite för mycket energi och får svårt för att sitta still.

Så om du ska bli hundägare för första gången rekommenderar jag verkligen att gå på valpkurser i Kalmar, även om ni hör från vissa att det är onödigt, jag lovar er att det kommer vara behövligt och uppskattat. Ni kommer inte att ångra er. Tror inte jag har hört någon som har varit med på valpkurser med sina hundar som har ångrat sig, snarare än det tvärtom. Så ni har ingenting att förlora på det.