Samtidigt som det visserligen är bra att städa på egen hand för att det är vardagsmotion, vilket alltid är bra, så är det samtidigt väldigt tråkigt. Och det är inte bra för hälsan heller att ha det alldeles för dammigt och smutsigt hemma eftersom man kan bilda dammallergi och får man det är det otroligt jobbigt. Så ett bra alternativ, om du som jag tycker att det är överskattat med vardagsmotionen i att städa själv, så kan det vara smart att anlita en firma som sköter städningen åt en.

Själv har jag ett antal gånger tagit hjälp av Maggans Hemhjälp, som erbjuder hjälper med städning i Vindeln. Det är en väldigt liten privat firma som drivs av en kvinna, Maggan, men hon är bra på att städa och jag tycker det känns bättre att anlita en liten städfirma än en stor. Då blir det dessutom samma person som kommer hem och utför städningen hos mig varje gång, vilket känns mer normalt, än att det varannan vecka ska dyka upp en ny person som ska städa och rota runt bland alla mina saker.

Men jag vet att det även finns de som tycker tvärtom och som föredrar större företag och verksamheter, vi är ju alla olika, och bra är väl det för hur skulle annars alla städfirmor gå runt. Vet inte vad du föredrar, kan ju vara svårt att veta om man aldrig har tagit professionell städhjälp tidigare, men du kan ju testa en firma, till exempel Maggans Hemhjälp, och se om du trivs med det.
Eller så städar du själv och får vardagsmotion, det är upp till dig.